A 2016-os Ifjúsági Világtalálkozó központi témája ez lesz: a bevándorlók és menekültek kihívás elé állítanak bennünket. Ferenc pápa rámutatott: a válasz az irgalom evangéliuma. A világtalálkozó témája a meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentévébe illeszkedik.
A pápa két fontos dologra kíván rámutatni a fiatalok számára: az egyik, hogy sok nő, férfi és gyermek kénytelen elhagyni az otthonát, ami drámai helyzetet teremt, amivel szembe kell nézni. Meg kell törni a közönyt, ami sokszor, sok emberen uralkodik. A másik, hogy a keresztények tetteinek tükrözniük kell Isten irgalmát. Az irgalmasság testi és lelki cselekedeteihez hozzá tartozik az idegenek befogadása.
Ferenc pápa sürgeti a helyi egyházakat, hogy tudatosabban foglalkozzanak a bevándorlók és menekültek problémáival, illetve köteleződjenek el a segítésük mellett. (VR)

További érdekes olvasnivalók

# Egyházunk - Szent VI. Pál pápa 1964. január 4. és 6. között apostoli látogatást tett a Szentföldön. A pápa útját az Államt ...

# Egyházunk - A Fides nemzetközi katolikus hírügynökség december 29-én tette közzé éves jelentését, amely arról számol be, h ...