72 óra kompromisszum nélkül

Fotó: Bakos Dávid

 

A fiatalok – akik a közös munka során megtapasztalhatták a közösségben végzett önzetlen munka örömét – az elvégzett több tízezer munkaóra folyamán országszerte számtalan köztéren és közhasznú intézményben végeztek felújító munkálatokat, szemetet szedtek, növényeket ültettek, adományt gyűjtöttek, illetve szociális otthonokba látogattak el előadást tartani, kirándulni vagy csak beszélgetni az ott lakókkal. A programba bekapcsolódó önkéntesek – akik között idén cseh és horvát fiatalok is voltak – a három nap alatt átélhették, hogy a környezetünkért és a másokért hozott áldozatok révén mi magunk is épülhetünk. Személyes tapasztalatot szereztek arról, mit jelent a kifejezés: „Több vagy, ha adsz!”
Az idei 72 órához fővédnökként csatlakozott a Margaret Island együttes és Horváth Boldi. A Margaret Island a budapesti Normafa Óvoda kerítését festette többedmagával. Horváth Boldi a székesfehérvári Hérosz állatmenhely és a budapesti Ida utcai görög­ka­tolikus kollégium és közösségi tér helyszínein segített. A fővédnökök mellett Nagy Adri énekes-színésznő is csatlakozott az akcióhoz, aki a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonában tapasztalhatta meg, hogy adni jó.
Európában a magyarországi 72 óra kompromisszum nélkül akció elsőként érte el a tizedik évét. A jubileumon Több vagy, ha adsz! címmel filmpályázatot is hirdettek a szervezők. A zsűri által legjobbnak ítélt filmek a rendezvény honlapján tekinthetők meg.
Az idei 72 óra népszerűsítéséhez a közösségi médiában aktív, népes követőtáborral rendelkező fiatal youtuberek – Gökler Kriszti, Sági Evelin, Almási Petra, Barabási Lizi, Kinga és Nasz Dani – is büszkén csatlakoztak. Videóik és képeik megosztásával és a rájuk irányuló figyelemmel hozzájárultak a 72 óra népszerűsítéséhez, és közülük többen résztvevői is voltak a háromnapos önkéntes akciónak. Almási Petra és Barabási Lizi nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a rájuk váró feladatokba, és közös csapat szervezésével készültek az ön­kén­tes­kedésre.

Forrás: 72ora.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .