Zöldítsük vissza a földünket!

Fotó: Pixabay

 

Isten a kert közepébe helyezte az embert, hogy művelje és őrizze. Ma már kétségtelen jelei mutatkoznak annak, hogy nemcsak hogy nem őriztük meg a ránk bízott földet, de rosszul bántunk vele, s ahelyett, hogy műveltük volna, kizsákmányoltuk. Tönkretettük Istentől kapott gyönyörű ajándékunkat. Egyre többen mondják, hogy ez már helyrehozhatatlan, a folyamat visszafordíthatatlan. Sajnos nem kizárt, hogy a tudósoknak igazuk van ebben, de hisszük, hogy a mindenható Teremtő világában minden helyrehozható. Nekünk tehát mindent meg kell tennünk azért, hogy e téren is a Teremtő munkatársaivá váljunk.
Segítsünk a földnek visszanyerni Istentől kapott, szép arcát!
Százféle módon tehetjük ezt; itt, most csak egyet javaslunk: Ültessünk fát! Minden magyar görög­ka­tolikus család és egyén ültessen egy-egy fát! Vagy akár többet is! A görög­ka­to­likus faültetés október 1-jén, az Istenszülő oltalmának ünnepén kezdődik, és egészen a jövő évi mennybemenetel ünnepéig (május 21-éig) tart. Október 1-jén indul a zöldítés. Mindenkit arra kérünk és buzdítunk, valójában nem csak a görög­ka­tolikusokat, hanem minden jó szándékú embertársunkat, hogy a saját környezetében, a háza előtt, az udvarában, a kertjében, ahol csak lehetősége van erre, ültessen el egy vagy több fát. Majd, ha már elültette, jelezze ezt nekünk, a faultetes@hd. gorogkatolikus.hu címen. Csak a települést kell megjelölni. A jelzést követően megjelenik egy fa a honlapunkon látható, egyre zöldülő Magyarország-térképünkön is.
Egyenként kevesek vagyunk, együtt azonban az egész földet megmenthetjük. Persze csak Isten segítségével. Kérjük tehát áldását e jó törekvésünkre! Aki pedig még vagy már nem tud fát ültetni, mondjon el egy imát értünk, faültető testvéreiért!
A játék – e komoly játék – eredményessége érdekében három díjat is kisorsolunk azok között, akik az elültetett fa bejelentésekor a településen túlmenően a nevüket és a címüket is megadják, a faültetésről pedig fényképpel ellátott, rövid beszámolót küldenek. A kisorsolt díjak: tíz faültető személy, család vagy közösség számára egyéves előfizetés a Görög­katolikus Szemle újságra; tíz faültető személy, család vagy közösség számára egyéves előfizetés a Görög­katolikus Szemlélet újságra; egy faültető személy vagy család számára pedig háromnapos teljes ellátás Máriapócson vagy Sajópálfalán. Sorsolás a 2020. évi metropóliai családnapon. Érdemes tehát beszállni a görög­katolikus zöldítésbe! A Hajdúdorogi Főegyházmegye weboldalán (hd.gorog­katolikus.hu) néhány jó tanács is olvasható arról, mit kell tudnunk, mire ügyeljünk a fa elültetésekor. Akinek pedig kérdése van, bátran írjon nekünk a faulte­tes­@hd.gorog­kato­likus.hu címre! Szívesen segítünk. Október 1., az Istenszülő oltalmának ünnepe a nagy faültetés kezdőnapja. Mindenkit szeretettel hívunk, csatlakozzék hozzánk!

Forrás: Hajdúdorogi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .