Zeffirelli ajándéka

„Egy ideje elkezdett újra foglalkoztatni Assisi Szent Ferenc személyisége. Egy kétségekkel és bizonytalanságokkal teli időszakon vagyok túl, amelyen végigkísért Ferenc személye. Ebben az időszakban választották pápává Jorge Mario Bergogliót, aki szintén az ő nevét választotta. Ekkor fogalmazódott meg bennem a könyv terve” – vallotta Zeffirelli az itáliai sajtónak. Az elkészülő albumból az első példányt Ferenc pápa kapja ajándékba, valószínűleg ez év nyarán, Péter és Pál ünnepén.


 

 Franco Zeffirelli február 12-én tölti be a kilencvenegyedik életévét. Leghíresebb rendezései közé tartozik A makrancos hölgy, a Rómeó és Júlia, a Napfivér, Holdnővér, a Názáreti Jézus, valamint számtalan operafilm. A firenzei alkotónak még nagy tervei vannak. Álma, hogy megfilmesítse Dante Isteni színjátékát. Az évek során rengeteg anyagot gyűjtött össze a filmhez, de ahogy ő fogalmazott, még nem talált olyan producert, aki hinne grandiózus tervében.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .