Zarándokház épült

A zarándokház – melynek tervezője Salamin Ferenc volt – építéséhez az anyagi forrást az Európai Alap és a magyar kormány biztosította. A Mária sugara – Közös vallásturisztikai értékek megőrzése és bemutatása című, háromszázkilencvenhétmillió forint költségvetésű nagyprojekt egyik elemeként elkészült, mintegy hatszáz négyzetméteres központban a zarándokok fogadására, rendezvények és konferenciák megtartására is alkalmas termeket alakítottak ki.


A létesítmény négy kisebb – tárgyalásokhoz, gyóntatáshoz, kiscsoportos foglalkozásokhoz megfelelő – helyiséggel is rendelkezik. Az új épületben orvosi szoba, vizesblokkal felszerelt baba-mama szoba, egy játszóház és egy kegytárgybolt is helyet kapott.

A program során a máriapócsi zarándokház felépítésén kívül a nagykárolyi görögkatolikus templom és közvetlen környezete megszépítése, a nagykárolyi Kalazanci Szent József római katolikus plébániatemplom épületének felújítása, valamint a szatmárnémeti román görögkatolikus Popp Aurel-kápolna rekonstrukciója is megvalósult.

Hajdúdorogi egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .