Viszontlátásra Kairóban!

Don Giussani Az én egy találkozásban születik újjá című könyvének bemutatójára is sor került a Meeting záró találkozóján. Először Fabrice Hadjadj filozófus-író – aki, ahogyan magát jellemezte: nevében arab, származása szerint zsidó, választásában katolikus – mondta el gondolatait a könyv alapján. Majd Michele Faldi felidézte azokat az időket, amikor Giussani előadásain vett részt, amelyek alapján a könyv készült. Nagyszerű, hangzott el, hogy a volt tanítvány emlékezése nem merő nosztalgia, hanem amit akkor hallott és a könyvben szerepel, ma is alakítja az életét. Ahogyan az is lelkesítő, hogy az előadások huszonhárom évvel elhangzásuk után is olyan hatással lehetnek valakire, aki nem ismerte a szerzőt, mint az akkori tanítványokra.

A záró sajtótájékoztatón kiemelték: történelmi jelentőségű volt Filaret metropolita és Erdő Péter bíboros találkozója a Meeting második napján.

Összegzésként elhangzott: a Meeting kézzelfogható jele volt annak, amit XVI. Benedek pápa így hangsúlyozott: „Tegyetek tanúságot napjainkban arról, hogy a nagy dolgok, amik után szívünk vágyakozik, Istenben találhatók meg!”

A következő Rimini Meetinget 2011. augusztus 21. és 27. között rendezik meg, címe az És a létezés határtalan bizonyossággá válik lesz. A hivatalos adatok szerint több mint 800 ezer látogató vett részt a múlt szombaton véget ért Rimini Meetingen.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .