Virágok, kívánságok

Ezt a helyet hagyományteremtő szándékkal neveztük el. Arra kérjük az idelátogatókat, hozzanak egy virágtövet, s álmodják bele kívánságaikat. A szervezők vállalják a virágok gondozását, ezáltal a kívánságok életben tartását, hogy teljesülhessenek. A Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény dolgozói 2014″.

A könyvtár előtti kerek virágtartóban szép, színes virágok illatoztak a nyáron, s ha előbb értesültünk volna e lehetőségről, biztosan mi is vittünk volna néhány tő levendulát, s velük együtt elültettük volna legtitkosabb kívánságainkat, álmainkat is. Az intézmény dolgozói gondoskodnak a virágokról télen is, és a tervek szerint a virágosítási akcióhoz kapcsolódva Nagymamáink virágai címmel kötetet jelentetnek meg. A hajdúnánásiak azt szeretnék, ha a Virágok és kívánságok tere akár új zarándokhellyé válna.

Az elültetett virágokat egyébként lánglelkű költőnk, Petőfi is szemmel tartja (szobra szintén a könyvtár előtt található), aki Szeptember végén című elégiájában oly szépen megfogalmazta: „Elhull a virág, eliramlik az élet…” Melankóliára hajlamosító őszi estéken azonban idézzük inkább emlékezetünkbe a virító, új reményekkel teli kikeletet, a langy nyári esték andalító tücsökciripelését.

Fotó: Gajdó Ágnes

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .