Veszprémben tartották az országos kispaptalálkozót

Fotó: Hencz Márton

 

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola által rendezett országos kispaptalálkozó április 5-én szabadtéri keresztúttal kezdődött az egykori jezsuita templom romjai és a veszprémi főszékesegyház közötti útvonalon. A program közös vacsorával folytatódott a főiskola épületében.
Másnap délelőtt a Tihanyi Bencés Apátság vendégei voltak a papnövendékek. Betekintést nyerhettek a gyógynövénytermesztés és -feldolgozás rejtelmeibe, és az apátság új bemutatkozó filmjének segítségével megismerhették a szerzetesközösség életét. A kispapok megtekintették az apátsági templomot és a királyi kriptát is.
A szeminaristák találkozója ünnepi szentmisével zárult a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban. A szentmise főcelebránsa Márfi Gyula veszprémi érsek volt, aki szentbeszédében Jézus követésére buzdította a papnövendékeket, és arra kérte őket, hogy a mai világ nehézségei közepette se bizonytalanodjanak el hivatásukban.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .