Vegyük észre, ha nem füstöl a kémény!

A fagyos időjárás fokozott veszélyt jelent a hajléktalan emberekre, az idősekre és az egyedül élőkre. A kihűléses halálesettel végződő tragédiák sok esetben nagyobb odafigyeléssel megelőzhetők lennének. Ha például idős szomszédunk kéménye nem füstöl, és az egyébként tevékeny embert nem láttuk már egy ideje, vagy ha utcán fekvő embert látunk, hívjunk segítséget. Egy telefonhívás életet menthet! Minden aprónak tűnő figyelmesség – akár egy csésze tea, egy tál meleg étel, egy takaró – is óriási segítséget jelenthet. A szociális és a hajléktalan-ellátórendszer szakemberei, a falu- és tanyagondnokok, a polgárőrök, a rendőrök, a katasztrófavédelem és a települési önkormányzatok munkatársai a téli időszakban még jobban figyelnek a kiszolgáltatott emberekre a kihűlés veszélye miatt. A legtöbbet mégis az érintettek közvetlen környezetében élők tehetik.

Egy hozzászólás a(z) “Vegyük észre, ha nem füstöl a kémény!” bejegyzéshez

 1. Bereczk János szerint:

  Már régóta tudható, hogy a fejlődés elérte azokat, akik fűteni akartak, árban magas szintet értek el, de a fűtési módszerek, még a múlt században járnak! Hogyan gyújtsunk be alulról, mivel hogyan fűtsünk, a láng érje el a kazán plafonját, vagy melyik kazánajtót nyissuk, csukjuk, hogy jobban égjen a tűz és a kazán milyen vastag lemezből legyen, hogy ne robbanjon fel! De felrobbant!!!
  Mivel a FŰTÉS nem az energiahordozó elégetése, lényegében mindenki panaszkodik, a gáz árára, a vizes fára, a sok kiadásra ami végül egy 40°C-os kazánhőt ért el, 300°C-os kéményhő mellett!
  Igencsak fontos lenne az évenkénti támogatottaknak is inkább megtanulni a FŰTÉS
  rejtelmeit, minthogy a kísérletezésre pocsékolják a tüzelőt, hogy a technikai berendezéseket ne is említsem. Automatizálni, csak 100%-os rendszert lehet, de létezik-e ilyen? Létezik, de ha 100%-os, akkor mit kell vele csinálni? Berakni a tüzelőt, felülről meggyújtani, beállítani a kék lángot és a hőfokot, mert a hőfok a legbizonytalanabb, +5, vagy -20°C. Ezzel mindent elvégeztünk, a kazán huzata követi a változást, 24 órára megoldottuk a problémát!Persze ez egy 100m2-es kívül vakolatlan házra vonatkozik! A fűtések helyett, a külső szigetelést veszik előre, de fűtetlenül ebben is meg lehet fagyni, tehát a mi érdekünk az, hogy a ház fűthető legyen, aztán majd jöhet a takarékosság, már lesz miből spórolni! amíg a
  kísérletezők pályáznak, a szegényeken segíteni kellene, egy egyszerű, de jó fűtéssel! Kinek az érdeke? A gazdagé is, hisz a füstöt egyformán nyeljük, mindegy ki és mivel állítja elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..