„Vedd és olvasd…”

A rendszerváltozás óta a keresztény szellemi értékeknek is mind több alkotói közössége működhet Magyarországon. Sokszor azonban úgy tűnik, nemigen tudunk élni ezzel az eséllyel. Bizony, érezhető valamiféle szükségtelen katakombába szorulás, rejtőzködés, mintha a katolikus-protestáns könyvkiadók főleg a maguk felségvizein – nemritkán eldugott udvarok üzlethelyiségeiben – éreznék biztonságban magukat. Bujkálunk tán, hogy meg ne találjanak az egyházias közösségektől távolabb lévő olvasók? Vagy nincs mondanivalónk számukra? Kívülről nézve akár így is tűnhet – mintha nem akarnánk megszólítani mindazokat a kívülállókat, akikhez pedig Krisztus küldi tanítványait.

Igen, az örömhír továbbadásának terepe lehet a könyvkiadás és könyvterjesztés is, amolyan megszólító, az emberek elé siető tevékenység – nem pedig valamiféle virtuális zarándokhely világa, ahol moccanatlan kegyszoborként várnánk, hogy felkeressenek bennünket az igaz szóra nyitott vagy olykor tanácstalan Isten-kereső emberek. Közéjük kell menni, lehetőséget kell teremteni arra, hogy (így is) találkozhassanak a Szóval. Bárhol. Akár egy könyvhéten is. Ilyesféle megfontolás vezérli az Új Embert is, hogy (immáron harmadik alkalommal) idén újra „kitelepüljön” a hazai könyvkiadók és terjesztők legrangosabb rendezvényére, a 79. Ünnepi Könyvhét központi budapesti színhelyére, ahol munkatársaink – és több dedikáló szerzőnk – június 5. és 9. között várják mindazokat, akik érdeklődnek a keresztény szellemiségű kötetek – regények, teológiai-lelkiségi művek vagy épp gyermekirodalom – iránt. Kedves (leendő) Olvasók! Találkozzunk hát a Vörösmarty téren, a 82. pavilonnál!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .