Vatikán

Fontos esemény lesz a parlament előtti beszéd, az olimpiai stadionban bemutatott szentmise és az evangélikus egyházi vezetőkkel való találkozás az erfurti ágostonos kolostorban, Luther egykori kolostorában. Erfurtban lesz az ökumenikus istentisztelet is. Továbbá itt lesz nagyobb találkozó a fiatalokkal is. De találkozni fog a pápa a németországi zsidó, muzulmán, ortodox vallási vezetőkkel és Helmut Kohl volt szövetségi kancellárral. Természetesen Christian Wulff szövetségi elnökkel és Angela Merkel szövetségi kancellárral is tárgyal. Az öt pápai szentmisére eddig már 175 ezren jelentkeztek. (KAP)

 

Malajzia miniszterelnöke a pápánál

XVI. Benedek pápa július 18-án Castel Gandolfóban fogadta Mohd Najib Razak malajziai miniszterelnököt. A látogatás jelentőségét kiemeli, hogy a pápa nyári pihenője alatt csak kivételes esetekben fogad külföldi államférfiakat. A politikus elődje nyomán folytatja ugyan az iszlámosítást, ugyanakkor sajtóértesülések szerint tárgyalt a Vatikánnal a diplomáciai kapcsolatok felvételéről, amiben már elvi megállapodás született. A lakosság 40 százaléka őslakos, 53 százalék muzulmán. A 9 százaléknyi keresztény lakosságban 850 ezer a katolikusok száma. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .