Vatikán

 

Nyitott az elváltakról szóló párbeszéd

 

Reinhard Marx münchen–freisingi bíboros érsek a bajor főpásztorok őszi konferenciája után megtartott sajtóértekezleten így reagált Gerhard Ludwig Müller érseknek, a Hittani Kongregáció prefektusának az elváltak és újraházasodottak kérdésével kapcsolatos megnyilatkozásaira: „A Hittani Kongregáció prefektusa nem zárhatja le ezt a dialógust, mert a vita folytatódik. Hogy mi lesz az eredménye, azt nem tudom.” A rendkívüli szinódust előkészítő kérdőív nem a világi hívekhez szól, ám válaszaikban a főpásztoroknak a hívők véleményéről is számot kell adniuk – fogalmazott Reinhard Marx bíboros. (KAP)

 

A Szentatya fogadja Putyint

 

Ferenc pápa november 25-én magánkihallgatáson fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt – közölték november 7-én a Vatikánban. Olasz sajtójelentések szerint az orosz elnök még aznap megbeszélést folytat Giorgio Napolitano olasz elnökkel, 26-án pedig orosz–olasz csúcstalálkozót tartanak Triesztben. Szeptember elején a pápa levelet küldött Putyin elnöknek, a G20-országok szentpétervári csúcstalálkozója alkalmából. Ebben azt kérte, hogy keressenek békés megoldást a szíriai konfliktus lezárására. Szorgalmazta továbbá, hogy a világ vezető hatalmai az emberi személy és a kiszolgáltatottak tiszteletben tartásával nézzenek szembe a gazdasági válsággal. (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..