Vatikán

A Laterán elnevezés minden bizonnyal az egykor itt élő gazdag család nevéből származik (Plauzi Laterani). Emellett ebben a térségben állomásoztak Maxentius csapatai is, akik nagy szerepet játszottak a Konstantin elleni, Milvius hídi csatában – magyarázta Dal Covolo. A császár a csata utáni győzelmét követően, 312-ben parancsba adta a Laterán területén lévő kaszárnyák lerombolását, majd egy keresztény bazilika és a hozzá tartozó keresztelőkápolna megépítését rendelte el. A templomot és a keresztelőkápolnát I. Szilveszter pápa szentelte fel 324-ben. (VR)
 

XVI. Benedek Arezzóba látogat

A szentatya május 13-án a toscaniai Arezzóba tesz lelkipásztori látogatást. Tíz órakor szentmisét mutat be az Il Prato parkban, majd az Arezzói Szent Donát vértanú püspöknek szentelt székesegyházban magánlátogatáson vesz részt. Délután La Verna kegyhelyen, ahol a hagyomány szerint Assisi Szent Ferenc megkapta Krisztus stigmáit, a helyi ferences közösség tagjaival, a toszkán klarissza nővérekkel és a térségben élő más szerzetesnőkkel találkozik. Ezután Sansepolcro városában, mely idén fennállásának ezredik évfordulóját ünnepli, a Torre di Berta téren szól a hívőkhöz. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .