Vatikán

Miközben Mária szeplőtelen, az egyház szent, de ugyanakkor bűneinket hordozza. Ezért Isten időben zarándokló népe mennyei édesanyjához fordul, és kéri segítségét: kísérje el a hit útján, adjon támaszt a reményhez. Erre a mostani nehéz időszakban különösen szükségünk van, Olaszországban, Európában és a világ különböző részein. (VR)

A pápa interjúkötete arabul is

Csaknem harminc nyelven, köztük arabul is megjelent A világ világossága című könyv, amely Peter Seewald német újságíró XVI. Benedek pápával folytatott beszélgetéseit tartalmazza. Az interjúkötet arab nyelvű kiadását a december 9-i bejrúti könyvvásáron mutatták be, a Libreria Editrice Vaticana igazgatójának jelenlétében. (KAP)
(A kötet magyar nyelvű kiadása megvásárolható az Új Ember könyvesboltjaiban.)

A latin-amerikai országok
függetlenségének kétszázadik évfordulója

XVI. Benedek pápa december 12-én szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában a mexikói Guadalupei Miasszonyunk liturgikus ünnepe, valamint a karibi és a latin-amerikai országok függetlenségének kétszázadik évfordulója alkalmából. A szentmisén koncelebrált Tarcisio Bertone bíboros-államtitkár, Marc Ouellet bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa és a Latin-Amerikai Pápai Bizottság elnöke, Norberto Rivera Carrera mexikói bíboros-prímás, Mexikóváros érseke és Raymundo Damasceno Assis bíboros, Aparecida érseke. (VR)

Nem kötötte be magát a pápa, feljelentették

Feljelentést tettek XVI. Benedek ellen, mert szeptemberi németországi látogatásakor nem csatolta be biztonsági övét a pápamobilban. A feljelentő állítólag a pápa biztonságát féltette. Mint ismert, a német törvények mindenkitől megkövetelik a biztonsági öv használatát, még a lassan mozgó járműveken is. A szentatyára azonban nem vonatkozott ez az előírás, mivel lezárták az utakat, amelyeken a pápamobil közlekedett. Erre hivatkozva ejtették a vádat, ám ha a pápát elítélték volna, akár kétezer-ötszáz eurós bírságot is kiszabhattak volna rá. Federico Lombardi szentszéki szóvivő kifejtette, hogy mivel a pápa rendszerint áldásokat oszt, gyermekeket vesz a karjába, feláll és leül, akadályozná őt a biztonsági öv. Hozzátette: az egész Vatikán, sőt maga XVI. Benedek is jót mulatott a feljelentésen, ugyanakkor értékelik a pápa testi épségéért való aggódást. (MK)


 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .