Város és vidék találkozása

A Vidék Kaland Programot 2012 decemberében a legjobb mezőgazdasági témájú, európai uniós társfinanszírozású kommunikációs programnak választották az Európai Bizottság által meghirdetett kommunikációs versenyen.

A személyes meghallgatásokon kiválasztott városi fiatalok egy-egy hetet tölthetnek szintén fiatal (harmincöt év alatti) gyakorló gazdáknál, akiknek életébe bekapcsolódva aktívan részt vesznek a gazdaságban zajló munkákban a betakarítási csúcsidőben – június végétől augusztus közepéig. Az elvégzett munkájukért bért nem kapnak, viszont rengeteg új tapasztalattal, a kétkezi munkavégzés élményével lesznek gazdagabbak.

Idén először nyílt lehetőség arra, hogy a program részeként a jelentkezők közül néhányan Székelyföldre, Hargita megyébe utazzanak, és ott vehessenek részt a fiatal gazdák által vezetett gazdaságok mindennapjaiban. A Felvidéken pedig a Szlovákiai Fiatal Gazdák Szövetsége indított el egy, a magyarországihoz hasonló programot. Ezzel mára nemzetközivé vált a Vidék Kaland Program.

Vidék Kaland
Fotó: vidék-kaland.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.