Úrnapi körmenet Budaörsön

Az Eucharisztia titkát megjelenítő ünnepre a falvak, városok hívei mezei és kerti virágokkal díszített lombkápolnákat készítenek, oltárokat emelnek, virágszőnyeget fektetnek a körmenet útvonalára. Az Oltáriszentség úrnapi körbevitele jelzi, hogy Krisztus diadalmaskodott a bűn és a halál felett. Képes megújítani egyéni és közösségi életünket.

Az oltárhoz érve felolvassák a megfelelő evangéliumi szakaszt, majd a pap a négy égtáj felé áldást ad. Páratlanul szép és felemelő élményben volt részük azoknak, akik részt vehettek az idei budaörsi körmeneten, amelyet kétszáz év óta minden úrnapján megrendeznek. Az egyházi évhez igazodva az idén Szent Pál-ábrázolással találkozhattunk az egyik oltárképen. A lelkes családi csapatok, mint például a Ritter, a Deigner, a Nagy család apraja-nagyja már napokkal az ünnep előtt nekilátott a virágok összegyűjtésének, az oltárképek elkészítésének, hogy úrnapján pompázatos virágdísszel köszönthessék az Oltáriszentséget.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .