Ünnepi kalács

Az élesztőt kevés tejben megfuttatjuk, majd a maradék tejjel, cukorral, sóval, tojásokkal jól összedolgozzuk, és beleszórjuk a reszelt citromhéjat. A végén az olvasztott margarint is hozzáadjuk, és hólyagosra dagasztjuk. Miután megkelt a tészta, öt részre osztjuk. Két darabot egy cipóvá gyúrunk, és egy kivajazott, 25 centiméter átmérőjű kerek forma közepére helyezzük. A másik három részt összefonjuk és a cipó köré tekerjük, a végét pedig összedolgozzuk. A fonott részekbe beleültetjük a főtt tojásokat, a tésztát megkenjük tojással, hagyjuk ismét megkelni, ez körülbelül 30-40 percet vesz igénybe. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az ismét megkelt tésztát tojással újra megkenjük, és körülbelül 45 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a festetlen tojásokat, és a helyükre illesztjük a festetteket.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .