Újraválasztották a Szeretet Misszionáriusainak általános elöljáróját

A Szeretet Misszionáriusainak szabályzata szerint a rend hatévenként tart káptalant, amelynek keretében a közösség életének legfontosabb kérdéseit tekintik át. A szabályzat azt is előírja, hogy az lehet általános elöljáró, aki a háromfordulós titkos szavazáson abszolút többséget szerez. Mivel a rendi elöljáró csak két cikluson át lehet ugyanaz a személy, a harmadik újraválasztáshoz már pápai hozzájárulásra van szükség – írja az UCA News hírügynökség.

Nirmala Joshi a kelet-indiai Ranchiban, hindu brahmin családban, tíz gyermek közül elsőként született. Huszonhárom éves korában csatlakozott a Szeretet Misszionáriusaihoz, majd jogi diplomát szerzett. New Yorkban a rend kontemplatív ágának vezetője volt, amikor 1997-ben, hat hónappal Teréz anya halála előtt általános rendi elöljáróvá választották. A hetvennégy éves Nirmala anya kifejezte: szívesen visszatérne 1997 előtti szemlélődő életformájához.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .