Újranyitják a clevelandi Szent Imre-templomot

Richard Lennon clevelandi püspök még 2010 júniusában arra hivatkozva döntött a bezárásról, hogy kétezer lélek szükséges egy templom eltartásához, és a magyar közösségnek csupán hatszáz hívője van. Lennon püspök nyolc megyére kiterjedő egyházkerületében ötven templom bezárását határozta el a racionalizálás jegyében, ezek közül tizenegy tiltakozott a Vatikánnál a döntés ellen, mindegyikük eredményesen. A templomok újranyitásáról szóló szentszéki határozatot a clevelandi püspök is jóváhagyta, noha joga lett volna fellebbezni ellene.

„Plébániánk örvendezik a hír hallatán” – mondta Peller Miklós, a magyar templom orgonistája. Hozzátette: Siklódi Sándor a napokban tér vissza Clevelandbe.
A magyar nyelven miséző papot a templom 2010. júniusi bezárását követően a chicagói Szent István-templomba helyezték át. A clevelandi Szent Imre-templomban november 4-én tartják majd az első ünnepi misét az újranyitás alkalmából.

MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .