Újévi meditáció

Tarts meg mindegyikünket a teáltalad választott úton, hogy ne kelljen kitérőkre kényszerülnünk, hogy ne mellékutakon fecséreljük erőnket. Engedd meg, hogy Te légy az irányunk, s ne felhőzzék látásunkat mellékes körülmények.
Vedd el tőlünk a bíráskodás gőgjét, hiszen sosem tudhatjuk, hogy amikor földi mértékkel mérünk, nem sértjük-e meg szándékaidat és terveidet. Földi létedben nemegyszer szégyenítetted meg a szűklátókörűeket, a napi érdekek, a földi szempontok vakjait. Tégy látókká bennünket! Engedd meg, hogy függetlenedni tudjunk a romlandóktól.
Tekints sokat szenvedett és tűrt népedre! Ne vétkeit nézd, hanem a hűségeseket és az igazakat jutalmazd, amikor a Máriának felajánlott országnak végre békességet adsz.
Teremtsd újra bennünk a részvét, a szeretet és a megértés erényét. Add, hogy szeretni tudjuk ellenségeinket is. Tedd, hogy segítsünk a rászorulóknak. Adj emberhez méltó életet öregjeinknek és fiataljainknak.
Nyisd fel szemünket a jóra! Add meg a tisztán látás erényét, hogy elválaszthassuk egymástól az igazat és a hamisat, hogy meg tudjuk különböztetni az álprófétáktól azokat, kiket Te küldtél.
Adj békés otthont, emberhez méltó életet azoknak a testvéreinknek, akiket az erőszak számkivetéssel sújt. Segítsd őket, hogy új környezetükben is otthonra, megértésre és szolidaritásra találjanak, s engedd, hogy majdan ismét otthonukba térhessenek, ahol béke és szeretet fogadja őket.
Ismét egy évet engedtél nekünk. Kérjük, hogy a következő esztendőben add meg a világnak is a békesség nyugalmát. Teremts a fegyverek csörgése, az üres érvek rikoltása helyett csendet, hogy mindenki figyelmesen nyílhasson meg szavadra és hívásodra. És adj békességet a családoknak is, hogy itt és most újra megkezdhessük házad építését, lakhelyed előkészítését. Ámen.

Új Ember, 1989. december 31.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .