Újdonságainkból

A 101 történet a Bibliából című kötetet bátran ajánlhatjuk mindenkinek, mert egyik korosztály sem ütközik nyelvi nehézségekbe. Stílusa rendkívül olvasmányos, nincsenek benne kacifántos mondatok, az olvasni tudó gyerekek maguk is kézbe vehetik, és segítségével könnyen felfedezhetik a Szentírást. Az ó- és újszövetségi történeteket igen kifejező, színes képek illusztrálják, amelyek már a legkisebbek érdeklődését is felkelthetik. A világ teremtésétől Jézus feltámadásáig a legfontosabb bibliai események követik egymást, de olvashatunk az első vértanúról, a halálra kövezett Istvánról, akinek kivégzésénél Saul is jelen volt. Ő később a damaszkuszi úton találkozott Jézussal, és élete gyökeresen megváltozott: megtért, és a keresztények üldözőjéből Krisztus követője lett. A könyvben Pál apostol élettörténete is nyomon követhető, aki leveleivel segítette az újonnan létrejött gyülekezeteket: „Így segített nekik a távolból, hogy Istennek tetsző módon élhessenek. Lelkükre kötötte, hogy törődjenek egymással, és bánjanak jól minden emberrel, mert ebből látszik, hogy szeretik Istent.”



A könyv iskolai felhasználásra is ajánlható, magyar- vagy történelemórán haszonnal forgathatják a diákok, de akár rajzórán is beépíthető a tananyagba, hiszen a műalkotások értelmezéséhez is szükség van bibliai ismeretekre. Ám ha „csak” a gyerekek általános műveltsége gyarapodik, az is örömteli lenne.

(Sally Ann Wright – Carla Manea: 101 történet a Bibliából. Fedezd fel a Szentírást! Harmat Kiadó, Budapest, 2012)


(A könyv kapható az Új Ember könyvesboltjaiban.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .