Újdonságainkból

Minden kapcsolat, így a házasság is állandóan változik, s a feleknek minden eshetőségre készen kell állniuk. Hiszen bármikor kitörhet a vihar, felhőszakadás jöhet ránk vagy éppen jeges-fagyos zimankó miatt szorul össze a szívünk; testünk-lelkünk érzékeny a hideg- és melegfrontra, hangulatunk gyakran a hőmérsékletváltozással együtt ingadozik. Az évszakokkal állítja párhuzamba a párkapcsolat különböző minőségű szakaszait Gary Chapman három évtizedes pszichológusi, tanácsadói múlttal rendelkező családterapeuta, akinek több könyve jelent meg e témában. A házasság négy évszaka című kötetben azzal a nem titkolt céllal mutatja be az egyes évszakokra jellemző érzelmi állapotokat, attitűdöket és magatartásmódokat, hogy segítsen a válságban lévő, az őszben vagy a télben didergő pároknak a tavasz-nyár időszakába jutni.



Catherine Palmerrel
közösen írt szórakoztató és sok szempontból elgondolkodtató regényciklusa hasonló céllal keletkezett, hiszen az Idill nevű kisváros lakóiban magunkra ismerhetünk. Gondjaink, örömeink hasonlók, s abban is megegyezhetünk, hogy éljünk bárhol a világon, jó barátokra és figyelmes szomszédokra mindenütt szükség van. A négyrészes sorozat záró kötete, a Télre tavasz középpontjában egy fiatal házaspár, Brad és Ashley zátonyra futó kapcsolata áll. Az építőmunkásként dolgozó férfi esténként a haverjaival sörözik, a nő pincérként éjszaka is dolgozik, szinte sosem találkoznak, vagy ha mégis, folyton marják egymást. Az ismerősök igyekeznek segíteni nekik, jó tanácsokban sincs hiány, ám amikor Brad mámoros fejjel megcsalja feleségét, úgy tűnik, nincs tovább. Vagy mégis? A tavasz: új kezdet? Újra egymásra találhat a fiatal pár? Vezethet-e megbocsátáshoz az őszinte megbánás és a szilárd elhatározás?

Ha figyelmesen olvassuk, a regényből arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogyan segít a hit és Jézus tanítása az életválságok leküzdésében.

(Gary Chapman – Catherine Palmer: Télre tavasz. Harmat Kiadó, Budapest, 2012)

(A könyv kapható az Új Ember könyvesboltjaiban)



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .