Új interjúkötet a pápával

Január 12-én jelenik meg Ferenc pápa új, a szentévre készült interjúkötete Isten neve irgalmasság címmel. Nyolcvanhat országban jelenik meg a könyv, amelyben a pápa Andrea Tornielli újságírónak fejti ki az isteni irgalmasságról szóló gondolatait.
„Minden alkalommal, amikor elmegyek egy börtönbe, hogy a szentmisét mutassak be vagy látogatást tegyek, mindig azt gondolom: miért ők és nem én?  – olvasható a könyv hosszúságú interjúban. – Nekem is itt kellene lennem. Megérdemlem, hogy itt legyek. Ezeknek az embereknek a bukása lehetett volna az enyém is. Nem érzem jobb az emberek magamat. Ezért ezt ismétlem és imádkozom: miért ők és nem én? Ez talán sokkolóan hangzik, ugyanakkor vigasztalást nyerek Péterből: elárulta Jézust, aki mégis őt választotta.”
„Az egyház elítéli a bűnt, mert az a feladata, hogy rávilágítson az igazságra: ez egy bűn. Ugyanakkor átöleli a bűnöst, aki felismeri tettét, üdvözli őt és beszél neki Isten végtelen irgalmáról. Jézus megbocsátott még azok is, akik keresztre feszítették és megvetették őt.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .