Január 12-én jelenik meg Ferenc pápa új, a szentévre készült interjúkötete Isten neve irgalmasság címmel. Nyolcvanhat országban jelenik meg a könyv, amelyben a pápa Andrea Tornielli újságírónak fejti ki az isteni irgalmasságról szóló gondolatait.
„Minden alkalommal, amikor elmegyek egy börtönbe, hogy a szentmisét mutassak be vagy látogatást tegyek, mindig azt gondolom: miért ők és nem én?  – olvasható a könyv hosszúságú interjúban. – Nekem is itt kellene lennem. Megérdemlem, hogy itt legyek. Ezeknek az embereknek a bukása lehetett volna az enyém is. Nem érzem jobb az emberek magamat. Ezért ezt ismétlem és imádkozom: miért ők és nem én? Ez talán sokkolóan hangzik, ugyanakkor vigasztalást nyerek Péterből: elárulta Jézust, aki mégis őt választotta.”
„Az egyház elítéli a bűnt, mert az a feladata, hogy rávilágítson az igazságra: ez egy bűn. Ugyanakkor átöleli a bűnöst, aki felismeri tettét, üdvözli őt és beszél neki Isten végtelen irgalmáról. Jézus megbocsátott még azok is, akik keresztre feszítették és megvetették őt.”

További érdekes olvasnivalók

# Egyházunk - Elindult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utolsó előkészületi éve

# Egymásért - A Magyar Katolikus Rádió jubileumi ünnepi műsorához kapcsolódóan Erdő Péter bíboros, prímás főcelebrálásával h ...