Új használtáru-karitászbolt nyílt Nagyváradon

Rajna József karitászigazgató a nyitóünnepségen arról beszélt, hogy az üzlet kétszeres segítség lesz a rászorulók szolgálatában: egyrészt azok, akik itt vásárolnak, jutányos áron juthatnak hozzá a szükséges termékekhez, másrészt a bevételt szociális programok finanszírozására fordítja a Caritas Catolica.
– Áldást kértünk a Jóistentől, hogy szolgálni tudjuk egymást a szeretet szellemében és az igazságosság megőrzésében – mondta köszöntőbeszédében Böcskei László püspök. – Állandó kihívást jelent számunkra, hogy miként tudjuk jobban, hatékonyabban végezni ezt a szolgálatot, hiszen egyre többrétű a fel­adat, amellyel szembe kell néznünk. S mindig meg kell keresnünk azokat a forrásokat is, amelyek megteremtik a szükséget szenvedők felkarolásának anyagi hátterét.
Fontos, hogy ne feledjük: mindennek értéke van, és a dolgok nem csak úgy megadatnak, hanem meg kell küzdeni értük. A legszebb az, hogy így mindenki vállalhat valamit a másokkal való törődésből. Remélem, senki nem ütközik meg azon, hogy itt pénzért lehet vásárolni. Az emberi hozzáállás alakulása szempontjából is nagyon fontos, hogy itt ilyen megközelítéssel fogadjuk segítőinktől az adományokat. Meg kell említenünk a jótevőinket is, akik önkéntesen végzik ezt a munkát azért, hogy mi továbbadhassuk ezeket a tárgyakat másoknak, akik a vásárlással lehetőségeikhez mérten hozzájárulnak e szolgálat folytatásához – mondta a megyéspüspök. A Szent József Központ alagsorában található üzletben használt termékek széles skálája kapható: ruhák, játékok, lakberendezési cikkek, újszülött- és kismamatermékek, munkavédelmi felszerelések és sok más apró, egyedi holmi. A karitászbolt hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .