Új evangelizáció

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsát 2010-ben azért hozta létre őszentsége XVI. Benedek pápa, hogy előmozdítsa a megújult evangelizációt a hagyományosan keresztény országokban, amelyekben „a társadalom folyamatos szekularizációja és az Isten iránti érzék megfogyatkozása” tapasztalható.

Azokat hívjuk, akik már megtapasztaltak valamit a közös evangelizációs munkából, de azokat is várjuk, akik még csak vágynak erre. A missziót mindig magunkon kell kezdenünk. Ezért kell a gyóntatás, a bűnbánati liturgia, a keresztút, ezért hívunk most mindenkit bensőséges együttlétre. Újra szeretnénk megtapasztalni az egységnek azt a csodáját, amikor a plébániai közösségek és egyházunk vezetői együtt mutatják fel az örömhírt Jézus Krisztus keresztáldozatának ünneplésében. Az örömhírt, hogy van szabadulás a bűn rabságából. Ezt akkor tudjuk hitelesen átadni, ha mi már megtapasztaltuk saját megváltásunk és szabadulásunk örömét.
Az új evangelizáció sikere az egyes emberek szívében fog megszületni! Szeretném mindnyájunkban megerősíteni VI. Pál pápa gondolatát: „Az egyháznak nem a legfontosabb feladata az evangelizáció. Hanem az egyetlen!”


a szerző missziós referens
A nagyvárosi misszió március 9-ei programja:
16.00 – Gyóntatás a bazilikában Képmeditáció és orgonamuzsika
17.15 – Keresztút a bazilika főhajójában Székely János püspök vezetésével A stációkat Oberfrank Pál és felesége, Juhász Róza olvassa fel.
18.00 – Szentmise – bűnbánati liturgia Szentmise után teázás lesz a bazilika kijáratainál

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .