Új betegszoba Mátraverebély-Szentkúton

Több száz zarándok vett részt az ünnepi szentmisén a szabadtéri oltárnál. Szűz Mária születésének ünnepén Udvardy György püspök a hívek elé idézte Mária alakját, kiemelve, hogy Jézus anyja bensőséges kapcsolatban van Fiával, Istennel. Születésének ünnepe emlékeztet minket arra, hogy nekünk is lehetőségünk van az övéhez hasonló életet élni – hangzott a püspök biztatása.


– Mária élete kiváltságos, nem megismételhető élet, de követhetjük őt abban, ahogyan Fiához kapcsolódott, ahogyan óvta az isteni életet. Lehetőségünk van így élni, hiszen a keresztségben megkaptuk az isteni ajándékot, ezt a tiszta életet. Mária megerősít minket abban is, hogy jó döntéseket hozzunk, és kitartsunk ezek mellett – fogalmazott Udvardy György.

A pécsi megyés püspök ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy Szűz Mária élete nem volt mentes a küzdelmektől. Látta Fia üldöztetését, megélte elvesztésének fájdalmát, de mindvégig bízott Isten hűségében. Ő a remény, a jövő asszonya. Hisszük, hogy Isten szereti az embert, és szenvedélyesen küzd érte. Máriát szemlélve megerősödik ez a reményünk. A remény pedig – tette hozzá a püspök – növekszik a hitből fakadó szeretetcselekedetek által.

A szentmisét követő körmenet végén Udvardy György megáldotta a zarándokhely új betegszobáját, amelynek berendezéséhez segélyszervezetünk adományozott kórházi ágyat, kerekes széket, infúziós állványt, járókeretet és egy nagylelkű adományozónak köszönhetően egy új defibrillátor készüléket is.

Forrás: Katolikus Karitász

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .