Ugye, lángolt a szívünk?

Emmausz-kurzus Miskolcon – „Életre kelt számomra a Biblia! Már nemcsak isteni üzenet-szöveg, hanem maga az eleven Jézus Krisztus, aki nagy szeretettel átölel, megvigasztal, bátorít, megerősít, beszél hozzám és az enyém, csak az enyém (és persze mindnyájunké)!” – tapasztalta az egyik résztvevő a Szent András Evangelizációs Iskola Emmausz-kurzusán. Ugye, mindnyájan szeretnénk mindig ezt érezni? Hogy szívük lángolóvá váljon az úton…

Az úton, melyet Kleofás és társa is megtett Jeruzsálemből Emmauszba, majd visszafelé egészen más hangulatban, futva. Odafelé fáradtan, csalódottan, félelmekkel telve bandukoltak. Hozzájuk lépett valaki, velük tartott, közben magyarázta nekik a prófétákat, a megváltói történéseket. Mikor este megtörte a kenyeret, megnyílt a szemük… „Ugye, lángolt a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, és feltárta előttünk az Írásokat?”  Az előadásokból, rajzokból, énekekből, helyzetjátékokból álló lelkigyakorlat „emmauszi útján” Csiszér László és Kalna Zsolt vezetésével eljuthatunk mi is az Ige templomába, az oltár kenyértöréséhez. A kurzuson legközelebb március 13-tól 15-ig a miskolci minorita plébánián lehet részt venni. Az evangelizációs iskola egymásra épülő kurzusainak egyik kezdő lépcsője ez a képzés. A folytatásból néhány beszédes cím: Mózes – a felszabadító iskolája, Apolló – a prédikátorok iskolája, Pál titka – a sikeres evangelizáció, Lukács – hitünk megszilárdítása, Mária – az evangelizátor mintaképe, Nehemiás – az egyház szociális tanítása, Ászáf – a dicsőítő szív kiformálódása, Isten Országa – a közösségi élet iskolája.

(Az Emmausz-kurzusra március 6-ig lehet jelentkezni a 06-20-289-6580-as telefonszámon, Zubay Tímeánál. További tudnivalók: http://szentandras.ujevangelizacio. hu)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .