Torinói lepel

Olvasóink hétről hétre három kérdést találnak lapunkban a szent lepellel kapcsolatban. A válaszokat postán várjuk az Új Ember szerkesztőségébe március 24-éig (1364 Budapest, pf. 111.) A főnyeremény egy zarándokút a torinói lepelhez május 17. és 20. között, a Makrovilág utazási iroda szervezésében.

7. hét (március 14.)

1. A szent lepel fényképein megjelenő képmás haj- és szakállformája azt a jellegzetes viseletet mutatja, amely a galileai tanítók ismertetője volt. A férfi válla véresre van horzsolva egy keresztgerendától. Milyen nyomok vannak a leplen, amelyek bizonyítják, hogy Jézus leple volt? Soroljon fel legalább hármat!
2. Jézust római korbáccsal, flagrummal korbácsolta meg két katona. A szent leplen a sebek hármas csoportokban helyezkednek el. A lepelről készült fényképeken össze lehet számolni a korbácsütésektől eredő sebek nyomait. Hány seb helyét lehet megszámolni?
3. A lepel képmása őrzi a töviskorona nyomait. Mind a frontális, mind pedig a hátoldali kép koponyáján és tarkóján világosan felismerhető vérnyomok láthatók. Hány megszámlálható sebet okoztak a tövisek?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .