Tizenkét híres ember, akik Máriában bíztak

Fotó: Ohio Dominican University

 

Az egész hónapot egy bizonyos édesanyának szenteljük: a Szűzanyának, az Istenszülőnek. A világtörténelem folyamán milliók fordultak már hozzá gondjaikban, bajaikban, és milliókat inspirált példaadásával. Ő mellettünk áll jóban-rosszban, egy gyengéd szülő feltétel nélküli szeretetével.
A hírességek között szép számban akadnak olyanok, akik nem szégyellik Mária iránti tiszteletüket, belé vetett bizalmukat. Jim Caviezel színész, Monte Cristo grófjának, illetve a Mel Gibson rendezte Passió Jézusának megformálója így fogalmazott: „Ő a hitem középpontja. Jézussal való kapcsolatom is neki, Máriának köszönhető. Ő hozta el nekünk Jézust.”
A Pulitzer-díjas amerikai írónő, Willa Cather kijelentette, „csak egy nő, egy szent asszony ismerheti mindazt, amit egy nőnek el kell szenvednie.”
A Mexikó Brad Pittjének nevezett Eduardo Verástegui azt állítja, soha nem forgatna olyan jelenetet, amelyet látva „a Szűzanyának vagy a saját édesanyámnak el kellene takarnia a szemét”.
Tim Watkins rendező és producer, vallásos témájú filmek forgatókönyvírója így fogalmazott: „Nem vagyok méltó arra, hogy megérintsem Mária ruháján a rojtot.”
Az úszóbajnok Katie Ledecky a következőket mondta: „Azt gondolom, gyönyörű a Mária iránti áhítatos tiszteletünk. Különleges a szerepe a katolicizmusban, erős hitéből és alázatából mindannyian tanulhatunk.”
Közismert J. R. R. Tolkien katolikus hite. A Gyűrűk Ura világhírű szerzője így fogalmazott: „Teljes mértékben a Szűzanyából fakad az, ahogyan a fenségességben és az egyszerűségben rejlő szépséget érzékelem.” A Notre Dame amerikaifutball-csapat korábbi edzője, Gerry Faust abban bízik, hogy „tökéletlenségeinket figyelmen kívül hagyják, ha szándékainkat a Szeplőtelen Szűzanya megmutatja Krisztusnak”. Lengyelország egykori államfője, Lech Wałęsa ezt mondta: „Önmagamban semmi vagyok. Minden Istentől és Szűz Máriától származik.”  Az apró termetű Simone Biles olimpiai és világbajnok amerikai tornásznő Mária hatalmáról szólva elárulta: „Az Üdvözlégy gyönyörű imádság, mindig nyugalmat találok benne.” G. K. Chesterton angol író, filozófus, számos életrajz szerzője kijelentette: mi „egy olyan édesanyát szolgálunk, aki egyre gyönyörűbbé válik, amint újabb és újabb nemzedékek hirdetik őt boldognak”. A NASCAR-bajnok Johnny Sauter autóversenyző egy futam végén ezzel a megnyilvánulásával lepte meg a közönséget: „Köszönöm a Szűzanyának és Jézus Legszentebb Szívének.” Mark Van Guilder jégkorongjátékos pedig egyszer a következő bejegyzést posztolta: „Nagy rajongója vagyok a Szűzanyának, aki hihetetlenül alázatos… Mária jó példa az elengedésre, mindent átenged Isten akaratának.”

Fordította: Verestói Nárcisz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .