„Ti adjatok nekik enni!” 

 

A XIII. Váci Egyházmegyei Találkozó védnöke Beer Miklós megyéspüspök volt. A rendezvényen vendégként részt vett Varga Lajos váci segédpüspök és Mocsári Balázs polgármester. A házigazda feladatát Antal András plébániavezető látta el.
A találkozó megnyitóját követően Brandhuber Lilla bemutatta a helyi tanoda működését, majd a délelőtt további részében énekes és zenei előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők. A déli harangszó után közösen énekelték el az Úrangyala imádságot.
Az ebéd elfogyasztása után Vízi Elemér jezsuita provinciális tartott előadást, ezt követően pedig a település környékén lakókból álló cigány énekegyüttes mutatta be műsorát. Ezután közös szentségimádásra és körmenetre került sor, és egy, a családvédelem témájával foglalkozó előadás is elhangzott
Keresztény élet a társadalomban címmel. Beer Miklós püspök felszentelte a hajdani kocsmából kialakított kápolnát és harangját, valamint a csévharaszti Szentháromság-plébánia közösségi házának avatása alkalmából megáldotta az új épületet.
A nap csúcspontját a megyéspüspök által bemutatott záró szentmise jelentette.
A változatos programok mellett a plébániatemplomban csendes szentségimádásra is volt alkalmuk a jelenlévőknek. A szervezők a sátraknál és a templomban is biztosítottak gyónási lehetőséget a híveknek.
Az idei találkozót egyházi könnyűzenei koncert zárta az UNLESS együttes közreműködésével.
A csévharasztiak zarándokcsoportja Antal András állandó diakónus vezetésével részt vett az április 5-i vatikáni általános kihallgatáson, melyen ételadományt adtak át Ferenc pápának: három levágott húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát. A csévharaszti plébánián dolgozó szegényekből, az egyházközség híveiből és a falu vezetőiből verbuválódott tizen­öt tagú zarándokcsoport április 3-án Beer Miklós áldásával indult útnak. A bárányokat a plébánia tangazdaságában nevelték, és a sonkák többségét is az ott dolgozó szegények készítették, illetve ajánlották fel.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .