Tettekre buzdító javaslatok

A füzet minden hónapra egy tárgykört kínál, amelyből ötletet meríthetünk a hit éve hétköznapjainak tudatos tervezéséhez. Többek közt az ima, a szentségimádás, az advent, a vasárnap megszentelése, a család, a közösség, a teremtett világ védelme témakörökben vetnek fel kérdéseket a kiadvány összeállítói. Saját magunk, illetve szűkebb és tágabb környezetünk számára is hasznos javaslatokat kínál az ötletgyűjtemény, amely felveti például egy evangelizációs hangverseny szervezésének gondolatát, illetve arra is buzdít: szólítsuk meg a gyászolókat, folytassunk mélyebb beszélgetéseket családtagjainkkal, tegyünk aprónak tűnő elhatározásokat, például az adott hónap minden napján térjünk be a közelünkben lévő templomba.

A százharminc ötlet a keresők és a hitüket már gyakorlók számára is számos újdonságot kínál. Az Országos Lelkipásztori Intézet célja többek között, hogy a feladatokat ne csak egyszerűen megvalósítsuk, „letudjuk”, hanem az általuk kapott lendület beépüljön egyéni, családi és közösségi életünkbe. A kis kiadvánnyal egy iránytűt vehet kezébe az olvasó, amely egészen biztosan arra ösztönzi majd, hogy a hit évében ne csak élvezője legyen a hitéleti programoknak, hanem bátran kezdeményezzen is, és ne csak várja a hitbeli növekedést, hanem tegyen is érte!

(A kiadvány megrendelhető az oli@ katolikus.hu címen.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .