Tesz-Vesz Tavasz

Az önkéntes munka lehet bármi, ami jobbá, emberibbé, szebbé teszi egy vagy több ember életét vagy környezetét. Az immár hetedik Tesz-Vesz Tavaszon minden eddiginél többen, mintegy háromezren vettek részt, harminckét település hatvan csoportjában.


A rendezvényt az egyházmegye ifjúságpasztorációs irodája, illetve a különböző ifjúsági csoportok vezetői és tagjai szervezték. Volt olyan csapat, amelynek tagjai a szegedi Dóm téren végeznek tavaszi nagytakarítást. Mások fákat és virágokat ültetnek, sövényeket metszenek; parkot, füvészkertet és fűszerkertet gondoznak. Sokan takarítottak temetőket, templomkerteket, plébániai és iskolaudvarokat, közösségi épületeket.

 

 

Akadtak olyanok is, akik színi előadásokat, drámajátékokat és zenés műsorokat adtak elő, vagy múzeumi kiállítási anyagot készítettek elő. Többen vállalták, hogy segítenek a hajléktalanok étkeztetésében. Voltak, akik állatmenhelyre mentek, kerékpártárolót, forgóhintát, kerítést, előteret és játszóteret festettek.

 

Fotó: IPC

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .