Templomok, plébániaépületek újulnak meg

Mire elég ez a pénz?

 

– Néhány komoly nagyberuházásra és jó pár kisebbre. Összesen több mint ötven helyen folynak munkálatok vagy zajlanak az előkészületek. Van, ahol még csak a kiviteli tervek készülnek, máshol már folyamatban van a beruházás, vagy be is fejeződött a kivitelezés. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) vidéki örökség megőrzésére kiírt pályázatainak köszönhetően például negyvenhét helyen újítunk fel templomokat, kápolnákat, plébániaépületeket, összesen ötszázkilencvenmillió forint értékben.


S mi a helyzet a bátaszéki templommal? Köztudott, hogy az ország egyik legmagasabb, nyolcvankét méteres toronysisakja életveszélyessé vált, s ezért visszabontották negyvenhat méterre. Van már pénz az újjáépítésére? Ki lesz a kivitelező?

 

– Bátaszéken az új toronysisak építési engedélye jogerős, a kiviteli tervek elkészültek. Jelenleg a versenyeztetés zajlik, várhatóan még az idén szerződést kötünk a nyertes kivitelezővel. Az új toronysisak építését márciusra tervezzük, addig be lehet szerezni a szükséges speciális faanyagokat, illetve elkészülhetnek az épületdíszek. Az építkezést a következő év tavaszán szeretnénk befejezni. Nyertünk hozzá harmincmillió forint állami támogatást. A teljes beruházási költségigényről azonban a versenyeztetés végéig nem szeretnék nyilatkozni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .