Társadalmi szolgálatban

A jövő év végéig tartó projekt megvalósítására EU-s és állami forrásból hatvanhétmillió forintot fordíthatunk. A hat részmunkaidős munkatárssal induló iroda legfontosabb feladatai: informál, programokat szervez, tanácsadást tart, közösségi teret és eszközöket biztosít a szabadidő hasznos eltöltéséhez, közösségi programokat kínál, önkéntes részvételre hív. Első nagy rendezvényünkön, az április 14-én lezajlott, körülbelül ezer résztvevős, nyíregyházi helyszínű Család-csodán már túl is vagyunk.

A hét minden napján lesz nálunk tanácsadás: pedagógiai, pszichológiai, mentálhigiénés, pályaválasztási, munkaerő-piaci, jogi és szociális. Az iroda megnyitásának az a felismerés volt az egyik legfontosabb oka, hogy az ifjúság a társadalom és az egyház egyik legfontosabb erőforrása. Ez a korosztály rengeteg rejtett értékkel, tartalékkal rendelkezik, amelyek megfelelő támogatással felszínre hozhatók. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a fiatalok ne maradjanak magukra problémáikkal, ne sodródjanak perifériára, ne váljanak káros szenvedélyek rabjaivá, hanem megtalálják helyüket a társadalomban, és boldog emberekké váljanak.

Lehetővé akarjuk tenni, hogy azok is színvonalas szolgáltatásokhoz jussanak, akik szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező családból származnak, így fizetős tanácsadásra nincs lehetőségük. Úgy gondoljuk, sok fiatal szívesebben jön majd hozzánk, mint például egy önkormányzati működtetésű irodába, mert az egyházat az otthonuknak érzik. Ha bennünket keresnek fel, nem egy hivatal folyosóira lépnek be, hanem „hazajönnek”: szívélyes fogadtatásra, megértésre számíthatnak, gondjaikon elkötelezetten segíteni akaró emberekkel, köztük papokkal találkozhatnak. Az egyház pedig ebben az új szerepben új formában bizonyíthatja, hogy szívügyének tekinti a nehézségekkel küszködők szolgálatát.
 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .