Tantermek a föld alatt

– A térszint alatti építkezés során egy biológia-, egy fizika-, egy kémia-, egy informatika- és egy humán előadó épült a hozzájuk tartozó szertárakkal együtt – mondta el Nagy Vendel atya, a kaposvári püspökség gazdasági helynöke, aki különös gonddal kísérte figyelemmel az egyház által finanszírozott, több száz millió forintos beruházást, amelyre azért volt szükség, mert az egyre népszerűbb intézmény már régen kinőtte a rendelkezésre álló épületeket.


A beruházásnak talán az az ötszázhúsz négyzetméteres, hat méter mély „gödör” volt a leglátványosabb eleme, amelyet Balás Béla megyés püspök humorosan csak úszómedencének nevezett.

– Mindennap azért imádkoztam, hogy ne essen az eső – mesélte Vendel atya. – Hála Istennek, a Gondviselés velünk volt, és egy napra sem kellett leállni a szerkezetépítés során. Sokszor éjfélig vagy még azon is túl betonoztak a munkások. Én magam is nemegyszer éjszakába nyúlóan figyeltem a munkafolyamatokat, próbáltam imával és jó szóval tartani a lelket az emberekben, hogy bírják ezt az emberfeletti erőfeszítést.

A kaposvári Arker Stúdió által tervezett, térszint alatti építkezés fővállalkozója a 4L Group Kft. volt. Munkájuk eredményeként egy jól felszerelt, modern, valóban európai színvonalú iskolaépület született.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .