Tanfolyamok Budapesten és Nyíregyházán

Kovács Kata, a Sapientia tanulmányi osztályának vezetője elmondta: a filozófiai tárgyak közül a filozófiai antropológiára építenek, a tárgyak második csoportja pedig az erkölcstan különböző területeit öleli fel: alapvető erkölcstant, társas kapcsolatokat, szexuáletikát, bioetikát tanulhatnak a résztvevők. A pszichológia modulban fejlődéslélektan és krízislélektan szerepel, a tanfolyam harmadik blokkját pedig a szakmódszertan képezi.


A Sapientia a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karával, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolával és a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolával együtt indítja a képzést, amelyhez így az ország legnagyobb részén könnyen lehet csatlakozni. „A törvény szerint van egy három–öt éves türelmi idő, amely alatt tanfolyamunk megfelelő képesítést ad az általános iskolai erkölcstan oktatásához. A továbbiakban azonban ennek a tárgynak a tanításához is szakirányú diplomára lesz szükség. Mivel az erkölcstan bevezetése hirtelen történik, a most meghirdetett tanfolyamok áthidaló megoldást nyújtanak. A jelentkezőket azonban arra fogjuk bátorítani, hogy menjenek majd tovább az etikatanári szakra” – tette hozzá Kovács Kata.

A tanfolyamon pedagógusdiplomával vagy hittanári, hitoktatói képesítéssel rendelkezők vehetnek részt. A harmincórás képzés az alsó tagozatos, a hatvanórás pedig a felső tagozatos erkölcstan tárgy oktatásához nyújt megfelelő képesítést.

Mindkét tanfolyamot kiscsoportos formában, péntek délutáni és szombati időpontokban szervezik. A jelentkezési lap letölthető a www.sapientia.hu weboldalról. Jelentkezési határidő: október 1.

Hasonló képzés indul a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán is (a tanfolyamról részletek a www.atanaz.hu honlapon olvashatók).

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .