Találkozás a genovai gyermekkórház kis betegeivel

Szerdán délután telefonon üdvözölte a kórház kis pácienseit: bekapcsolódott a Roberto Fiscer genovai plébános által vezetett plébániai rádió műsorába, amely élő közvetítését minden szerdán a gyermekkórháznak szenteli. A pápa ebben az adásban köszöntötte a kis betegeket. „Örömmel várom a találkozót veletek és családtagjaitokkal. Azért jövök, hogy a közeletekben legyek egy kicsit, meghallgassalak benneteket, és elhozzam nektek Jézus simogatását. Ő mindig mellettünk áll, különösen akkor, amikor nehézségben vagyunk és szükségünk van rá. Ő mindig bízik bennünk és reményt ad nekünk. Már most imádkozom értetek, és ti is imádkozzatok értem. Szombaton találkozunk” – búcsúzott a gyermekektől Ferenc pápa. A köszöntő­szavak után a szentatya a gyermekekkel együtt elimádkozta az Üdvözlégyet, és áldását adta a kis betegekre és családtagjaikra.
A kórházlátogatás jelentőségéről ­Aldo Campone kapucinus szerzetes, a genovai gyermekkórház káplánja nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak. Elmondta, ezzel a gesztussal a pápa a maga és az Egyház figyelmét fejezi ki a szenvedők iránt. Érkezése a szeretet megnyilvánulása, Isten jelenlétének kifejeződése. Ezt nem szabad elfelejteni. Ő Krisztus földi helytartója, a remény a gyógyulásra és a vigasz balzsama. A nem hívők számára is a testvériség és az ember iránti figyelem üzenete ez a látogatás – fogalmazott a kórházlelkész.
A kapucinus szerzetes hangsúlyozta, nem mindig könnyű ellátnia megbízatását a gyermekeket érintő érzékeny helyzetekben. Mindennap a szenvedők mellett áll, és mindenekelőtt imádkozik értük, mert ez az első és legnagyobb szeretet, amelyet gyakorolhatunk. Közel áll hozzájuk és meghallgatja őket, jelen van a kilencven országból származó, mindenféle valláshoz tartozó kis betegek között. Mindegyikük érzékeli, hogy jelenléte a testvériség és a szolidaritás jele. Ferenc pápának köszönetet mond a szenvedő emberiség, a kicsinyek és az élet iránti szeretet tanúságtételéért, amelyet látogatása kifejez. A pápa érkezésére negyvenórás folyamatos szentségimádással készültek, hogy ezzel is támogassák a szentatya apostoli tevékenységét. A kórházban a gyermekek a betegek, de a szülők is velük szenvednek. Ez Mária helyzetét idézi elénk, aki a kereszt tövében állt Fia mellett. A kórházlelkész szerint valójában nemcsak egy betegük van, hanem egyszerre három: a gyermek és a szülei. A pápa kórházlátogatása során a megpróbáltatásoknak kitett emberiséggel találkozik – zárta interjúját Aldo Campone kapucinus szerzetes, a genovai gyermekkórház káplánja.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .