„Szükségem van rátok örökre”

Május 23-án Péliföldszentkereszten a Segítő Szűz Máriabúcsún hangzott el a három igen, szerzetestársaik és a szalézi család több száz képviselője jelenlétében, akik az ország távoli pontjairól is elzarándokoltak az ősi kegyhelyre, hogy együtt ünnepeljenek velük. Egy csoport fiatal P. Andrásfalvy János SDB tartományi vikárius vezetésével már péntek estétől együtt imádkozott és virrasztott a fogadalomra készülőkkel.

Az ünnepi szentmisében P. Van Hecke Albert SDB szalézi tartományfőnök fogadta be az örökfogadalmasokat és adott hálát értük Istennek. Szentbeszédében kihangsúlyozta: Jézus azt mondta az apostoloknak, hogy nemcsak egy órára, egy hétre van szüksége rájuk, hanem örökre, hogy Isten tervének tanúi legyenek az emberek között. Így választja ki Isten azokat, akik készek életüket adni az ő tervéért, és ez a három fiatal az élő bizonyíték arra, hogy ez a meghívás ma is érvényes.

Méltó ajándék volt a három örökfogadalom a Szalézi Társaság alapításának 150. évében a Segítő Szűznek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .