Szorosabb lesz az együttműködés

A találkozót sajtótájékoztató követte, ahol Tarlós István kiemelte: húsz éve nem járt az egyházmegye főpásztora a városházán, ezért a mostani találkozó a városvezetés és a felekezetek közti kapcsolatok megváltoztatását is jelzi. A főpolgármester hangsúlyozta, nemcsak ő mint gyakorló katolikus, de a városvezetés egésze megtiszteltetésnek tekinti, hogy Erdő Péter elfogadva meghívásukat ellátogatott hozzájuk. Tarlós István leszögezte: törekedni fognak a jobb és következetesebb kapcsolat kialakítására az egyházakkal, tovább szeretnék bővíteni az együttműködést, és rendezni kívánják a megoldásra váró ingatlanok ügyét is. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a Magyar Tudományos Akadémia és a nagy állami egyetemek mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel is szeretnének együttműködési megállapodást kötni – az erre vonatkozó, már megszületett döntés alapján.

A bíboros kiemelte: az egyház már most is jelen van a fővárosban. Az alapvető hitéleti munka mellett szociális, oktatási és kulturális területen is sokan dolgoznak. Ezek közül kiemelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, Teréz anya nővéreit, valamint a cigány emberekkel foglalkozó plébániák és karitászszervezetek munkáját.

Erdő Péter kitért arra is, hogy a találkozón megköszönte a főpolgármesternek, hogy a belvárosi főplébániatemplom – mely a főváros tulajdonában van – homlokzati részén megújult, így a Belváros a Duna felől is méltó arcát mutatja. A sajtótájékoztató végén a főpásztor kiemelte: a már működő egyházi iskolák bizonyítják, hogy a szülők szeretik gyermekeiket felekezeti iskolába járatni, ezért az egyház fontosnak tartja intézményei színvonalát megőrizni, sőt emelni is.
Fotó: Bókay László

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .