Szombathelyi egyházmegye

„Meggyőződéssel állítom – s ezzel biztosan nem vagyok egyedül –, hogy napjaink gazdasági válsága mögött egy sokkal súlyosabb probléma rejlik, egy óriási erkölcsi válság, amely a hit válságából ered. Ezért ebben a sorsdöntő időben az egyháznak – bár látszólag sokak részéről elutasításban van része – rendkívül nagy feladata van. Ahogy a Krisztus utáni V. század végén, a politikai és társadalmi összeomlás közepette egyedül a keresztények tudták megőrizni és továbbadni a minden ember javát szolgáló erkölcsi értékeket, úgy ma is csak a keresztények tudnak a krisztusi evangélium alapján egy reményteli jövőt mutatni. (…)

 

XVI. Benedek pápa jövő év októberére összehívta a püspöki szinódust, hogy az új evangelizálás ügyéről tárgyaljanak. E pápai rendelkezés szándékát megértve 2012. január 1-jétől a Szombathelyi egyházmegyében meghirdetem az új evangelizáció évét. Reményeim szerint ez egyrészt új lendületet ad az evangelizációs munkának, másrészt jó felkészülés lesz a hit évére, amelyet szentatyánk 2012. október 11-étől a 2013-as esztendő végéig, Krisztus király vasárnapjáig hirdetett meg. (…)

Bármiféle evangelizációs tevékenység csak megfelelő imádságos lelkülettel és imádságos háttérrel lehet eredményes. (…)

Egészen biztos, hogy korunkban, amikor nagyon sok ember szenved mások vagy saját önző életvitele miatt, rendkívül nagy meggyőző ereje van a testvéri szeretet megtapasztalásának. Jézus is az ilyen tanúságtételre kérte követőit: A ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat! (Mt 5,16)

i. g.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .