Szolgálat és igazságkeresés

Miből áll majd ez az átalakítás?

– Lényeges szempont, hogy javítsuk a hírportál jelleget: minél több helyen jelen lennünk, és fontos az is, hogy a tudósításaink gyorsak és pontosak legyenek. Ezt egészíti ki egy hármas elképzelés: a jelenlegi statikus képi anyagok felől a dinamikus anyagok felé szeretne elmozdulni a Kurír. Másrészt azon vagyunk, hogy megjelenjen egy élő hang tár – szol gál ta tás, és a hírek mellé akár riportok is felkerülhessenek. Harmadrészt pedig szeretnénk elérni, hogy a kép és a hang videó formájában összekapcsolódjon. Nem akarunk felépíteni saját kép-, hang- és videostúdiót, ehelyett az egyházmegyei hatóságok által működtetett stúdiókra, illetve a katolikus médiára fogunk támaszkodni. Még szorosabbra kívánjuk fűzni a kapcsolatot az Új Emberrel, a Magyar Katolikus Rádióval és a Szent István Rádióval. Úgy érzem, ha mi négyen együtt tudunk dolgozni, még sikeresebbek lehetünk. A meglévő munkatársak mellett az egyházmegyei sajtósokra is támaszkodunk. Bízom abban, hogy a jó munkakapcsolat révén egyre több olyan hírt tudunk majd hozni az egyházmegyék életéből, amelyek gazdagítják az egyházról alkotott képet. Szeretnénk az egyházmegyék számára hasznos, jó eszközzé válni, amelyet eredményesen használhatnak a szolgálatukban.

Milyen kihívásokkal néz szembe most, amikor átveszi a hírportál irányítását?

– Mindenképpen tanulással kezdem a munkámat, hiszen egy bejáratott és jól működő, magas minőséget szolgáltató médiumot veszek át. Úgy szeretnék építeni, hogy közben ne romboljak, s ehhez sok tapasztalatra és bölcsességre lesz szükségem. XVI. Benedek pápa azt mondta: a médiának fontos eldöntenie, hogy a főszerepen legyen-e a fő hangsúly, vagy a szolgálaton. A válasz egyértelmű. Emellett pedig az igazságkeresésé a legfontosabb szerep.

Fotó: Kissimon István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .