Szíriai kórházakat újítanak fel a lengyel kormány segítségével

Fotó: The Nation

 

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nevű pápai jogú nemzetközi segélyszervezet lengyelországi képviselőjével együtt tartott sajtótájékoztatón Beata Szydło elmondta: a lengyel kormány célja, hogy a segítség oda jusson el, ahol a leginkább várják, ahol a rászorulók élnek, ezért kórházak, lakóházak és iskolák újjáépítésére szánják. A támogatás legjobb és leghatásosabb módja, ha a segítséget a konfliktusok helyszínén vehetik igénybe a rászorulók – szögezte le.
A kormányfő bejelentette, hogy Lengyelország a Szükséget Szenvedő Egyház közvetítésével másfél millió złotyval (mintegy 107 millió forinttal) járul hozzá a szíriai háború sebesültjeit kezelő kórházak felújításához. Felidézte: Varsó tavaly 46 millió złotyt (mint­egy 3,3 milliárd forintot) fordított a közel-keleti konfliktus áldozatainak megsegítésére, és 2017-re e célból humanitárius programot irányzott elő, amelyben a civil segélyszervezetek is közreműködnek.
Utalt arra, hogy Lengyelország a Szíriával foglalkozó, tavaly februári donorkonferencián hárommillió euró összegű támogatásra vállalt kötelezettséget, és emellett további másfél millió euróval támogatja a szíriai menekülteket a közel-keleti országokban az ENSZ és az Európai Unió közvetítésével, valamint kétoldalú segítségnyújtás révén. Felidézte a tavaly nyáron elindított lengyel–német projektet is, amelynek keretében libanoni iskolákat újítanak fel.
Waldemar Cisło, a segélyszervezet lengyelországi igazgatója elmondta: a kormány által adományozott összegből a damaszkuszi és az aleppói kórházakban mindenekelőtt a gyerekek gyógykezelését támogatják.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .