Szíria

„Az egyház és saját szolidaritásom, valamint a keresztény közösséghez való lelki közelségem jeléül Damaszkuszba kívántam küldeni egy szinódusi atyákból álló küldöttséget. Sajnos a körülmények ezt nem tették lehetővé, ezért arra a döntésre jutottam, hogy Robert Sarah bíborosra, a Cor Unum Pápai Tanács elnökére (képünkön) bízok egy különleges missziót. Istenhez fohászkodva ismét arra hívom a konfliktusban érintett feleket és mindazokat, akik Szíria javát akarják, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a béke érdekében, és a párbeszéd által azon az úton járjanak, amely a békés együttélésre vezet egy megfelelő politikai megoldás reményében” – fogalmazott a szentatya. (VR)

Menekülő keresztények

Deir el-Zour szíriai városból pánikszerűen menekültek a keresztények, miután a felkelők véres küzdelem árán teret nyertek, és a harcok közben felrobbantották a keresztény templomot is. A környékbeli olajkutakból korábban naponta százötvenezer barrel olajat exportáltak. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .