Színekkel egy jobb világért

A Haas & Hahn 2011-ben az észak-philadelphiai Germantownba helyezte át ideiglenes székhelyét. Másfél évet töltöttek Amerika egyik (mindenféle értelemben) legnyomorúságosabb gettójában.

Nem csupán falakat, hanem épületeket, tereket, utcákat öltöztetnek színekbe. Rióban japán díszpontyokkal tarkított vízfolyamot varázsoltak egy kétezer méter hosszú vízelvezető csatorna betonburkolatára. Philadelphiában két háztömböt öltöztettek élénk csíkok kavalkádjába.


„Egy ilyen projekt természetesen nem fogja megoldani a fennálló problémákat: a bérek nem emelkednek, a munkahelyek száma nem nő, de a helyiek viselkedése, hozzáállása változik” – fogalmazott Urhahn. – Az emberek nagyobb büszkeséggel, törődéssel viseltetnek az utcáik iránt, nem csupán azért, mert azok szebbek lettek, hanem, mert végre úgy érzik, némi figyelmet kapott a környékük” – tette hozzá.

A Haas & Hahn formáció iránt világszerte nagy a kereslet. Tudományos találkozókon szólalnak fel művészetük újító hatásáról, kiállításuk van New Yorkban, és 2011-ben a Vogue magazin brazil kiadása az egyik általuk megfestett teret beválogatta a világ tíz legszínesebb helye közé.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .