Szerzetesnő a célban

A nővér 1930-ban született Washingtonban, és huszonhárom évesen lépett be a kolostorba. Jóval később egy pap világította meg számára, hogy a test és lélek egységéhez elengedhetetlenül fontos a testmozgás. Az ő tanácsára kezdett el sportolni negyvennyolc éves korában.
Ötvenöt évesen vett részt első triatlonversenyén. A sportos nővér a nyolcszáz, az ezerötszáz, az ötezer és a tízezer méteres síkfutó számokban csúcstartónak számít korosztályában a szenior olimpiákon.


„Sokkal kevesebbet tréningezek, mint a többi triatlonos, de már évtizedek óta ezt csinálom, az életem részévé vált a sport. Így semmi különlegeset nem látok abban, hogy ilyen idősen is versenyzek. Ha valamit igazán akarunk, azt el is tudjuk érni. Ha meg sem próbáljuk, hibát követünk el. Hiszen az erőfeszítés már önmagában siker. Mondják azt is, hogy magányos sportokat művelek, de ez sem igaz. Isten mindig velem van, akkor is, amikor a fáradtságtól már akadozik a lábam” – fogalmazott Madonna nővér.

Ebben a szép korban is kiváló állapotban van a szervezete, nincsenek gerinc- vagy ízületi problémái sem. Jó egészségnek örvend. Erős hite rendkívüli erőt ad számára. Példátlan eredményével kitűnő példaképe lehet bárkinek, főként a fiatalságnak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .