Angyal Siófokon

Az alkotás Pjotr Sztronszkij orosz szobrászművész keze munkáját dicséri. A békeangyal tekintetével a vizet pásztázza, kezében békegalambot tart. A szobor több mint tízméteres tartóoszlopa egyúttal hajózási jelzés is, ezért az előírások szerint piros-fehérre festették, és talpa alatt helyet kapott a hajózási jelzőfény is. A hatóságok soha nem látott gyorsasággal, mindössze néhány hét alatt megadtak minden engedélyt a talapzattal és a móló új betonköpenyével együtt mintegy száztonnányi építmény felállítására. A helyiek közül többen úgy vélik, a békeangyal – a víztorony után – a jövőben Siófok második jelképe lehet. Hasonló békeangyalok egyébként a világ számos jelentős nagyvárosában léteznek már. Őrködnek többek között Berlin és München fölött, de a Buckingham- palota békéjét is egy aranyozott angyalszobor védi.

Sokan emlékszünk még arra, hogy az orosz („szovjet”) nép barátságának jeleként repültek már „be” Moszkvából ilyen-olyan békegalambok. De, most, hogy a béke követe Moszkvából egy kedves és szép angyal, az csakugyan megnyugtató. Szpasziba, vagyis köszönjük.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .