„Szeretetet vittél e kegyetlen világba” – Búcsú Aleppó bohócától

A huszonnégy éves szír férfi a Space for Hope (Teret a reménynek) segélyszervezet igazgatója volt. Kedden halt meg Kelet-Aleppó Mashad negyedében egy, az orosz erőknek, illetve a szír kormányhadseregnek tulajdonított légitámadásban. A Space for Hope szervezet tizenkét iskolát és négy lelkisegélyközpontot támogatott. A személyzet tagjainak többsége képzett szociális munkás volt az öt éve kezdődött polgárháború kitörésekor. Anasz szülei és testvére elhagyták a várost, mielőtt a kormány tavaly nyáron ostromgyűrűbe fogta a lázadók kezén lévő keleti városrészeket. Ő úgy döntött, ott marad, és felvidítja az ostromlott városban rekedt gyermekeket. Két hónapja nősült, a felesége szintén Aleppóban él.
Testvére, Mahmúd így írt a Facebookon: „Anasz nem akarta elhagyni Aleppót. Úgy döntött, ott marad, és folytatja önkéntes munkáját, segíti a civil lakosságot, ajándékokat visz a gyerekeknek, hogy reményt adjon nekik. Anasz nem akart mást, mint boldogságot vinni az aleppói gyermekek életébe. Büszke vagyok rád, fivérem! Viszlát, nyugodj békében! Szeretetet vittél ebbe a kegyetlen világba.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .