Szeretet-napok Győrben

A kétnapos rendezvényre több gyermek társaságában ellátogatott a dévai gyermekalapítványt létrehozó ferences szerzetes is. Május 8-án a Csík zenekar adott koncertet. Az egész napos vidám forgatag püspöki szentmisével vette kezdetét. A szertartás főcelebránsa Pápai Lajos megyés püspök, szónoka Böjte Csaba volt, a liturgia végén pedig rövid beszédet mondott Bíró Antal kilencvennyolc éves ferences atya is, aki Márton Áronról szóló, nemrég megjelent könyvét mutatta be.
Böjte Csaba testvér hangsúlyozta: „Szeretni és mosolyogni kell. A világ összes baját ne akarjuk, mert nem tudjuk megoldani. Kacagjunk inkább az élet nehézségein, mint az a kislány, aki karácsony este odajött hozzám, s azt mondta: »Atyám, él az én anyukám, mégsem hív fel, miért?« Mit mondhattam neki? Mert gubancos vagy! Azzal összekócoltam a haját, feldobtam a levegőbe, elkaptam, s már együtt kacagtunk.”
Csaba testvér hozzátette, a gyerekek megtanítanak minket nevetni, s bár mostanában sok a baj Európában, állandóan félrevert harangok mellett nem lehet élni, nem lehet családot alapítani. Végül azt kívánta az egybegyűlteknek, tudjanak pajkossággal, szeretettel élni a mindennapokban.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .