Szent Márton-konferencia Esztergomban

A tanácskozást az Incoronata, a Mátyás-templom kulturális központja szervezte – hagyományteremtő szándékkal: arra kívántak rámutatni, hogy a modern borkultúrában mi a szerepe a prímási borrendnek és a katolikus egyháznak. Megnyitó beszédében Lomniczi Zoltán, a rend alapító tagja hangsúlyozta: a szakrális tartalmak megismertetésén túl céljuk a kulturált bortermelés, a minőségi borászat támogatása és megbecsülése.

A konferencia előadásai több témát és tudományterületet érintettek: Horváth Gyula etnológus a zsendülés ünnepével és az újbor ünnepnapjaival kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat foglalta össze előadásában. Ezenkívül szó volt a bencés borkultúráról, a prímási borrend marketingjéről. A jelenlévők megismerhették a leendő Prímási Pincebemutató terveit és az Ószemináriummal szomszédos helyszínét, a felújítandó hatalmas földalatti tárolórendszert, amely a bazilika talapzata előtt, a Sötétkapu két oldalán helyezkedik el.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .