Szent Bernadett Április 16.

A Szűzanya felszólította, hogy menjen a falu papjához és mondja meg neki, hogy építtessen templomot a forrás mellé, és tegye zarándokhellyé.Bernadettet többször is kitették gúnyos vagy durva vallatásnak, de ő mindvégig ragaszkodott kijelentései igazságához. Eközben a falu népe csodálatos gyógyulások szemtanúja lett. Lourdes azóta a világ legnagyobb búcsújáró helye lett, ahol ma is sok ember meggyógyul. A látnok 1866-ban belépett Nevers Saint-Gilgard nevű kolostorába. Irigyei ott is sok fájdalmat okoztak neki. Novícia-mesternője meg akarta törni, de ő alázattal viselte a bántalmakat. Mindössze harmincöt éves volt, amikor 1879. április 16-án csonttuberkulózisban meghalt. Három nappal később a kolostorkert kis kápolnájában temették el.

1909-ben boldoggá avatásának előkészületeit végezték, ezért az egyházi hatóságok két orvos jelenlétében kinyitották a sírt. Az eléjük táruló látványtól elállt a lélegzetük. Bernadett úgy feküdt párnáin, mintha csak aludna, teste épen maradt.

1933-ban XI. Piusz pápa avatta szentté. Hazánkban hamar elterjedt a franciaországi jelenések híre, és sok katolikus templomban megjelentek az úgynevezett lourdes-i barlangok. Boldog II. János Pál pápa a csodás gyógyulások hatására az első jelenés napját, február 11-ét a betegek világnapjává nyilvánította.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .